Novosti

Gimnazija Dubrovnik bogatija za Prestigio "pametnu učionicu"

Gimnazija Dubrovnik i Pomorsko-tehnička škola, osim pametnih đaka, od nedavno su bogatije i za "pametne učionice". Donacijom Excelsa nekretnina u vrijednosti 250 tisuća kuna, te uz pomoć Dubrovačko neretvanske županije, projekt je brzo implementiran u nastavu, te je srednjoškolcima omogućio brže, lakše i jednostavnije, a time i zanimljivije učenje i praćenje nastave. I mi smo danas bili na predstavljanju "pametne ploče’", a evo što smo saznali…

– Ovakva učionica omogućuje kvalitetniju dostupnost nastavnog sadržaja za naše učenike, te jednostavnije učenje, a samim time i veću motivaciju – kazala je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katarina Tolja, zahvalivši se donatorima i Županiji, dok je profesorica engleskog jezika Lukrecija Prcela iz Pomorsko tehničke škole Dubrovnik pak dodala:
-Iznimno nam je drago što se ulaže u budućnost naše djece. Uz opremanje učionice, dio donacije potrošili smo na osuvremenjavanje naše radionice, te smo kupili stroj koji će koristiti učenicima brodostrojarskih, računalno tehničkih i elektrotehničkih predmeta. Ono što nam je bilo izuzetno zanimljivo jest mogućnost korištenja ploče u mnogim predmetima. To je ono što nas veseli i pružit će nam uvid u moderne tehnologije i moderan pristup nastavi. Hvala u ime škole i profesora – kazala je među ostalim Prcela.

-Generalno smo odlučili kako ćemo donacije davati u svrhu obrazovanja i zdravstva, a kako smo prošle godine za donaciju izabrali OB Dubrovnik, ove godine se kao logično nametnulo obrazovanje – kazao je Anto Rusković, direktor Excelsa nekretnina.
– Pritom bih se zahvalio Dubrovačko neretvanskoj županiji, te gosparu Dobroslaviću i pročelnici za kulturu, obrazovanje i šport Marijeti Hladilo, što su to brzo prepoznali, kao i ravnateljima škola, gospođi Katarini Tolja i gosparu Antoniu Lučiću na iznimnoj suradnji – kazao je Rusković.

Prije prezentacije rada, prisutnima se obratio i župan Nikola Dobroslavić, istaknuvši kako se radi o lijepoj prigodi, te se zahvalivši donatoru na donaciji vrijednoj 250 tisuća kuna.
-Danas je utrka na međunarodnom tržištu nezamisliva bez kvalitete, znanja, konkurentnosti, a to se dobiva obrazovanjem, a kvalitetno obrazovanje opet je nezamislivo bez sredstava kao što je ovakva radionica. U Županiji imamo četiri ovakve učionice koje imaju ovakve učionice, a radili smo i napravili veliki rezultat na području e-dnevnika, te ga sad imaju sve srednje škole, te 35 od 40 osnovnih škola. Ljudi su spremni i sposobni ići ukorak s vremenom, mislim na nastavnike, osoblje škola, prosvjetare, ali naravno i same učenike. Ovo je dobar korak i veselimo se ovakvim koracima i ubuduće – kazao je župan, zaključivši uz zahvalu svima koji su prepoznali projekt.

Projekt, "pametnu ploču", odnosno "Prestigio Education Solution" predstavio je u ime izdavača Petar Poljak, istaknuvši sve karakteristike ovog korisnog školskog alata, te njegovu implementaciju u školski sustav, kazavši kako su one postavljene u nekoliko škola i jedan fakultet u Hrvatskoj, dok su profesori demonstrirali kako se zapravo – radi na njima.

Izvor: DULIST.HR

Dubrovačka Televizija - Prestigio "pametna učionica" Gimnazija Dubrovnik

Prestigio Pametna ploča sa svim izdanjima digitalnih udžbenika "Školske knjige"

Postavili smo tri nove Pametne učionice

U vrijeme ljetnih školskih praznika postavili smo tri nove Pametne učionice u Osnovnim školama Luka, Rugvica te u Osnovnoj školi "Kardinal Alojzije Stepinac", Krašić. Učenici su dobili na korištenje Prestigio Multiboard u kombinaciji s Prestigio MultiPad Visconte tabletima koji rade na Microsoft Windows platformi.

Pametna učionica najnovije je tehnološko rješenje za poboljšanje rada nastavnika u obrazovnim institucijama. Temelj budućnosti obrazovanja leži u integraciji najnovijih softverskih i hardverskih rješenja kako bi se olakšao nastavni proces i usvajanje novih sadržaja učenicima i studentima.

Prestigio Solutoins rješenje omogućava interaktivnu nastavu, korištenje e-udžbenika, prezentacija, video i audio zapisa, te razne animacije integrirane u sustav. Sustav također omogućava olakšano ponavljanje gradiva uz provođenje raznih kvizova i testova znanja, provjere znanja, te audio vizualno povezivanje sa školama koje koriste ista rješenja.

Financiranje Presitigio rješenja pametne učionice

Poznavajući zahtjeve obrazovnih institucija upoznati smo s potrebama za: pametnom informatičkom učionicom, WiFi školskom mrežom, informatizacijom ostalih učionica s projektorima i ostalom opremom, te tabletima ili osobnim računalima za profesore.

U suradnji s i4next leasing Croatia d.o.o. nudimo financiranje Presitigio rješenja pametne učionice na period od 36 mjeseci.

Mjesečna rata operativnog leasinga već od 479,63 EUR bez PDV-a.

Paket uključuje:

 • PRESTIGIO MultiBoard PMB554G558 Interactive White Board, Multi-Touch Screen, Integrated Intel PC, i5, 4GB, 500GB, 55in, Win8. Features: MCU/Remote Control/FHD. Apps: Prestigio EasiNote, EasyMeeting, EasiSign, EasiShow, Wifi PC Control. Option: TV-tun
 • 24 komada tableta PMP811TF3GBS MultiPad Prestigio Visconte 3 with 3G on Windows 8.1 with Bing, 64GB eMMC, 10.1" | 25.7cm, 1280*800 pixels (16:10), LCD IPS Capacitive MultiTouch (10 dots), Intel® Atom Quad Core Processor Z3735F (1M Cache, up to 1.83GHz), Li-polymer battery 7000 mAh. DC charge, 2 GB DDR3L SDRAM / 16, 32 or 64 GB eMMC, Front 2 Mp, Rear 5 Mp
 • Prestigio Multiboard stalak ST08 sa policom
 • Netgear R7500 AC2350 Dual band Gigabit Wireless Smart WiFi Router (600 + 1733 Mbps), 2xUSB 3.0, 4x1GBLAN, 1x1GBWAN, 1xeSATA , DLNA , DualCore 1.4GHz cpu, 128MB flash, 256MB RAM, On/off LED lights hw option

Po odabiru opreme i rješenja sklapate ugovor o višegodišnjem financiranju putem operativnog leasinga bez jamčevine.

Za više informacija slobodno nam se obratite.

Uskoro u ponudi Mozaik software za Pametne učionice

MozaBook proširuje vaše obrazovne alate višenamjenskim ilustracijama, animacijama i promišljenim mogućnostima prezentacije. Možete stvoriti vlastite vježbenice i odabrati jednu od više različitih pozadinskih slika. Slike, integrirani crteži i razni interaktivni sadržaji (3D, video, audio, Flash itd.) mogu se dodati programskim knjižicama, kao i vaši vlastiti testovi stvoreni uređivačem testova. Ravnala, kutomjeri i šestari također su dostupni za crtanje u mozaBooku. Ugrađena galerija sadrži slike promjenjivih veličina koje su izradili stručnjaci digitalne animacije, a grupirane su po predmetima i temama. Knjižice uređene ovim programom mogu se ispisati lako i jednostavno. Pretplatnici na mozaLearn interaktivne pakete također imaju i pristup 3D modelima i tematskim aplikacijama unutar programa.

Sustav mozaLearn sastoji se od 3+1 glavnih komponenti: mozaBooka, softver za interaktivnu ploču, mozaWeb, naše rješenje za mrežno učenje kod kuće, mozaLog, naš sustav školske administracije, i mozaLibrary, mrežni oblik koji sve ove komponente povezuje i čuva sav vaš digitalni sadržaj. Uz ove glavne dijelove, mozaLearn uključuje više dodatnih softverskih aplikacija koje ispunjavaju potrebe modernog obrazovanja.

Pružamo vam softver za stvaranje e-knjiga, kojim možete obogatiti svoje knjige dodatnim digitalnim sadržajima iz cijele zbirke mozaLibrary (interaktivni 3D modeli, tematske aplikacije, igre, video i audio materijali, vježbe itd.), kao i vanjskim sadržajima. Obogaćena knjiga bit će zapakirana zajedno s dodacima koja se zatim može otvoriti u mozaBooku i koristiti na interaktivnoj ploči za podučavanje u razredu, te je dostupna učenicima kod kuće na mozaWebu. Uskoro više pojedinosti...

Web aplikacija za internu školsku društvenu mrežu

Omogućite svojim učenicima, roditeljima i profesorima da aktivno sudjeluju u virtualnom društvenom životu škole.

Po uzoru na Facebook i neke druge društvene mreže nudimo Vam internetsku aplikaciju koja funkcionira interno samo za učenike, profesore i roditelje unutar vaše škole.

Aplikacija omogućuje sljedeće funkcionalnosti:

 • kreiranje profila učenika, profesora i roditelja
 • kreiranje prijateljstva među profilima
 • slanje poruka među profilima
 • kreiranje događanja u godišnjem kalendaru
 • postavljanje foto i video galerija (npr. s izleta, događanja i sl.)
 • pisanje blogova (eseja, putopisa, sastavaka i sl.)
 • kreiranja interesnih grupa
 • sudjelovanje u forumima i diskusijama na razne teme
 • pričaonice (chat)
 • slanje instant poruka i obavijesti od strane profesora ili administratora pojedinicima ili skupinama (npr. samo jednim klikom pošalje se ista obavijest svim učenicima 2B razreda, ili svim roditeljima ili slično),i još mnogo toga...

 

Tehničke karakteristike:

 • pristup bilo kada s bilo kojeg računala koje ima internet
 • posebno prilagođeno za mobitele i tablete
 • sustav administriranja koji omogućuje da dopuštate ili ne dopuštate određene aktivnosti
 • sve na hrvatskom jeziku
 • jednostavno korištenje
 • mogućnost proširivanja funkcionalnosti po potrebama vaše škole
 • Oživite život škole i ubrzajte neke komunikacijske tokove među učenicima, profesorima i roditeljima.
s